Blogs & Nieuws

EEN EIGEN BEDRIJF STARTEN?

Eigen bedrijf starten

15/12/2022

Je gaat een eigen bedrijf starten dan komt er meer bij kijken dan je zou denken. Niet alleen moet je vooraf veel regelen, eenmaal begonnen komt er nog veel meer op je af. Wij helpen je graag op weg en daarom hebben wij een lijst van tips opgesteld. De totaaloplossing van deze generatie!

Schrijf een ondernemingsplan

Wanneer je een eigen bedrijf gaat starten is het belangrijk om een goed plan te hebben. Wat wil je precies doen? Voor wie wil je dit doen? Waarom wil je dit voor hen doen? Hoe ga je dit realiseren? En wat gaat het allemaal kosten? Hoe beter en duidelijker je kunt verwoorden wat je wil gaan doen, des te groter de kans van slagen. Een ondernemingsplan is niet verplicht om te maken voordat je jouw eigen bedrijf gaat starten, maar het is wel een handige manier om inzicht te krijgen in je plannen en wat het gaat kosten. Hiermee kun je ook zien hoeveel winst je nodig hebt om rond te komen én hiermee kun je jezelf ook presenteren aan nieuwe partijen. Lees hier meer over hoe je een goede ondernemingsplan schrijft.

Doe een marktonderzoek voor dat je een eigen bedrijf gaat starten

Een eigen bedrijf heeft pas kans van slagen als je weet dat er behoefte is aan jouw product of dienst. Dus wil jij je eigen bedrijf starten? Vraag dan eens om je heen wat anderen van je idee vinden, doe hier goed onderzoek naar en verken de markt. Het is ook verstandig om van tevoren de concurrentie te onderzoeken. Zijn er andere bedrijven die al hetzelfde doen? Hoe doen zij dit? Waar laten zij kansen liggen? En hoe kan jij dit beter? Waar liggen jouw kansen? Wanneer je marktonderzoek af is, krijg je een goed beeld van hoe jij met jouw onderneming de markt kunt veroveren. Lees hier meer over hoe je een goed marktonderzoek kunt doen! 

Financieel plan

Om een eigen bedrijf te starten heb je wel geld nodig. Met een financieel plan krijg je overzicht van hoeveel geld je nodig hebt om een eigen bedrijf te starten. Een financieel plan is eigenlijk een vertaling van je ondernemingsplan, maar dan in cijfers. Het helpt je om te bepalen of alles wel financieel haalbaar is. Een goed financieel plan helpt financiers te overtuigen om geld in je bedrijf te investeren. Wil je weten hoe je een financieel plan schrijft? Lees het hier! 

Rechtsvorm kiezen voor je eigen bedrijf

Voordat je jouw bedrijf start, moet je je inschrijven bij de KvK (Kamer van Koophandel). Hier vragen ze welke rechtsvorm van toepassing is voor jouw eigen bedrijf. Je hebt verschillende rechtsvormen in Nederland. De meest voorkomende rechtsvormen zijn eenmanszaak, vennootschap onder firma (vof) en besloten vennootschap (bv). Ben je er nog niet helemaal over uit welke rechtsvorm bij jouw bedrijf past? Doe hier de test

Langs de KvK voordat je jouw bedrijf gaat starten

Uiterlijk één week voordat je start met je eigen bedrijf, moet je jouw bedrijf inschrijven in het Handelsregister. Hiervoor moet je langs bij de Kamer van Koophandel en dit is verplicht voor iedereen die een eigen bedrijf wil beginnen. Het inschrijven kost ongeveer €50,-.

Nu kun je in beginnen! Maar wil je meer tips voor ná de inschrijving? of Heb je in de tussentijd hulp of advies nodig? Neem dan contact met ons op, wij zijn u graag van dienst!

Table of Contents

Stel hier je vraag

Creatief aan de slag: Foto’s maken van je werk met je smartphone

In de moderne wereld van vandaag spelen smartphones een cruciale rol in ons dagelijks leven. We gebruiken ze niet alleen om te communiceren, maar ook als onze persoonlijke assistenten, entertainmentapparaten en, belangrijker nog, als creatieve gereedschappen. Een van de meest fascinerende aspecten van smartphones is hun vermogen om verbluffende foto’s te maken, zelfs van alledaagse situaties zoals ons werk. In

Lees Meer >

Het Belang van een Mobielvriendelijke Website: Maak Indruk op Mobiele Gebruikers

In deze blogpost kunnen jullie de nadruk leggen op het belang van een responsief webdesign. Bespreek hoe steeds meer mensen websites op mobiele apparaten bekijken en hoe een mobielvriendelijke website de gebruikerservaring verbetert, de rangschikking in zoekmachines verhoogt en het bouncepercentage verlaagt. Geef tips voor het optimaliseren van bestaande websites voor mobiele apparaten en benadruk hoe Hubo Media kan helpen

Lees Meer >

Google Ads: Getting the Most Out of Your Online Advertising Budget

Dit blogartikel kan ingaan op het belang van betaalde online advertenties, met name Google Ads (voorheen AdWords). Leg uit hoe het gebruik van gerichte advertenties op Google zoekresultaten en websites kan leiden tot direct verkeer en conversies. Deel tips voor het opzetten van effectieve Google Ads-campagnes en het optimaliseren van advertentiebudgetten om maximale ROI te behalen. Welkom bij Hubo Media

Lees Meer >
SEO SEA

Vindbaarheid met SEO en SEA: Tips van Hubo Media

Ben jij op zoek naar manieren om jouw website meer zichtbaar te maken? Met Search Engine Optimization (SEO) en Search Engine Advertising (SEA) kun je ervoor zorgen dat jouw website hoger in zoekresultaten rankt. In deze blog laten de SEO en SEA experts van Hubo Media hun expertise zien met tips hoe jij jouw vindbaarheid kan vergroten. Heeft SEA invloed

Lees Meer >
de uitstraling van je bedrijf

De uitstraling van jouw bedrijf

De uitstraling van jouw bedrijf is van groot belang voor de manier waarop het wordt waargenomen door de buitenwereld. Het kan het verschil maken tussen een bedrijf dat opvalt en succesvol is en een bedrijf dat niet opgemerkt wordt en niet goed presteert. In deze blog gaan we dieper in op de uitstraling van jouw bedrijf en waarom het belangrijk

Lees Meer >

Wat is Hubo Media?

Als ondernemer wil je graag dat jouw website en online aanwezigheid er goed uitzien en goed werken. Dit kan echter lastig zijn als je zelf niet de technische kennis hebt om dit te realiseren. Wij bieden een totaaloplossing voor ondernemers die hun online aanwezigheid willen verbeteren. In deze blog zal ik bespreken wat Hubo Media te bieden heeft en waarom

Lees Meer >
×